Vaak hebben wij de vraag al gekregen. “Wat een mooie naam!”, “Hoe zijn jullie op deze naam gekomen?”, “Wat betekent Maerdeau?”. Nou, dat vertellen we jullie graag!

Maerdeau is een initiatief dat in het verlengde ligt van stichting Water4Life.

Ter ere van hun 100 jarig bestaan organiseerde DSM een actie, de ‘Dream Action’, waarbij medewerkers een idee mochten inzenden met betrekking tot maatschappelijke betrokkenheid. Zo’n 663.000.000 mensen verspreid over de wereld hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Dit motiveerde Alex Vrinzen (membraanspecialist) om een oplossing voor dit probleem te vinden. Hij zond zijn innovatieve idee in en won de Dream Action,  met een eenvoudige techniek om vuil drinkwater te reinigen van onveilige stoffen, middels membraantechnologie.

Door zijn jarenlange ervaring in water en gezondheid ontdekte Alex Vrinzen dat veel mensen op deze aarde lijden aan een gebrek aan voedingsmineralen, niet alleen mensen in de derdewereldlanden hebben een tekort, maar mensen over de hele wereld. Vanwege deze tekortkomingen worden er veel gezondheidsproblemen veroorzaakt.
Dit motiveerde Alex om een oplossing te vinden voor deze voedingstekorten. En deze vond hij!

Hij verzamelde een gepassioneerd team dat samenkwam om het idee verder te ontwikkelen. En zo ontstond Maerdeau.

‘Maerdeau’ is een acroniem voor ‘Dreamwater’. Wanneer je het woord ‘Dream’ omdraait, ontstaat er ‘Maerd’ en eau betekent water. Een naam met een mooie betekenis dus.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Raadsel opgelost!